Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Önkéntesek jelentkezését várják a Yuppi Táborba

Március 26-ig jelentkezhetnek önkéntesnek azok a 20. életévüket betöltöttek, akik a diabéteszes, onkológiás és juvenilis idiopátiás artritisszel (gyerekkori reumával) rendelkező gyerekeknek szervezett Yuppi Táborban szeretnének részt venni.

onekentesek

A Yuppi Tábor pozitív élményekkel gyógyítja a beteg gyerekeket és kamaszokat. Olyan fiatalokat szólít meg, akik sokat vannak kórházban, idejük és energiájuk nagy részét arra fordítják, hogy tudatosítsák magukban azokat az akadályokat, amelyek sokszor pattot adnak a gyerekkornak. A Yuppi-táborok ezeknek a gyerekeknek és fiataloknak szeretnék visszaadni életük korai szakaszának örömeit.

A táborokban betöltött önkéntes munka három főbb kategóriába sorolható: a HáziManók feladata, hogy kísérői legyenek a gyerekeknek, motiválják és bíztassák őket. A MenőManók teremtik meg a programok izgalmát, ők találják ki és vezetik le a foglalkozásokat (magas kötélpályán való mászás, evezés, színjátszás, zene, beszerzés, fotográfia, kézműves foglalkozás, lovaglás, íjászat). A DokiManók pedig a láthatatlan biztonságot képviselik, a fehér köpenyt otthon felejtve a nap huszonnégy órájában vigyázzák a gyerekek egészségét.

A jelentkezők a Yuppi Tábormozgalom által szervezett táborok bármelyikében részt vehetnek: a diabéteszes kisgyermekeknek szóló turnusban (július 16–22.), a kamasz diabéteszes turnusban (július 30–augusztus 5.), az onkológiás-jia turnusban (augusztus 13–19.) vagy akár az újonnan induló onkológiás gyerekekkel élő családos táborban.

A Yuppi Tábormozgalom Egyesület munkatársai azon fiatalok jelentkezését várják, akik szeretik a kihívásokat, és örömmel részt vennének a nyár legnagyobb kalandjában, hogy visszacsalják a nevetést a diabétesszel, onkológiás megbetegedéssel vagy juvenilis idiopátiás artritisszel élő gyerekek arcára.

„Engem a Yuppi feltölt! Minden évben gazdagabban térek haza az önkéntesképző hétvégénkről. Azon túl, hogy a táborra készülünk, és a táborról hangzik el nagyon sok információ, mindig egy kicsivel jobban megismerem önmagam. A csapattal együtt eltöltött idő és a közösen megoldott feladatok által mindig újabb és újabb dolgokat tanulok meg magamról. A táborban a gyerekek mosolya, életvitele nagyon sok erőt ad, segít másként látni a hétköznapjaimat. Úgy érzem, amit a gyerekekért és a családokért teszünk, értékes munka, általa ők is, én is gazdagabbak és boldogabbak vagyunk” – Kocsis Kincső táborvezető.

Önkéntesnek jelentkezni a www.yuppicamp.ro/hu/jelentkezz oldalon lehet. További információk ugyanitt érhetők el. Jelentkezőket az ország bármelyik részéről fogadnak.

A Yuppi Tábormozgalom Egyesület, kolozsvári székhellyel 2011 óta szervez élményterápiás táborokat Mezősályin, Maros megyében. A Yuppi táborai diabétesszel, juvenilis idiopátiás artritisszel és onkológiás megbetegedéssel diagnosztizált gyerekeket és kamaszokat szólítanak meg. A táborok résztvevőinek többféle aktivitás biztosított a tábor teljes ideje alatt: magas kötélpályán való mászás, lovaglás, evezés, íjászat, kézművesség, fényképezés, színház. Ezek a foglalkozások mind olyan élményeket nyújtanak, amelyek erősítik az önbizalmat, és olyan érzelmi támaszt adnak, amelyek a gyermekek fizikai jólétére is visszahatnak. 2016-ban 115 gyerek és 127 önkéntes vett részt a Yuppi-táborokban az egész országból. Jelenleg a Yuppi 34 orvosszakértővel dolgozik együtt.