Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Önkéntes kertészkedők

A nagyváradi Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum két dolgoskezű diákja, önkéntes munkával dáliákat ültetett a Caritas Catolica által működtetett Szent Erzsébet Idősotthon kertjébe a héten.

„Osztályfőnöknőnk, Benedek Ramóna szólt nekünk arról, hogy az idősotthonban segítő kezekre lenne szükség a virágültetéshez. Többen is jelentkeztünk a feladatra, de végül kettőnket választottak ki. Vidéki srácok vagyunk és alapszinten értünk a kertészkedéshez. Szeretnénk szebbé tenni a kertet az otthonban lakó idősek számára, jól esik, hogy segíthetünk, és mosolyt csalhatunk az arcukra” – nyilatkozta Nélgesz Dávid és Szabó Roland – mindketten a X. B osztály tanulói.

onkentes kerteszkedok

A szorgalmas önkénteseket az otthon egyik új lakója, a 82 éves Márkus László irányította a munka során, aki egyébként általánosan is felvállalta a kertészeti jellegű munkák koordinálását. Felügyelete alatt a fiúk közel negyven virágot plántáltak el az intézmény kertjében. A munka nyersanyagául szolgáló virághagymákat Toos Aerts adományozta a Caritasnak a hollandiai Swolgenből. A jólelkű segítők és a lelkes önkéntesek jóvoltából hamarosan színpompás kertnek örvendhetnek a az idősotthon lakói.

Szombati-Gille Tamás