Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Öngyilkos lett a megnyomorodott férfi

Embertelen tragédia történt múlt hétvégén nagyváradon. Egy 61 éves váradi férfit, G. Lászlót felakasztva találták meg lakásán. A Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője, Alina Dinu elmondta, a helyszínre érkező nyomozók megtalálták a férfi búcsúlevelét, ugyanakkor idegenkezűségre utaló nyomok nem voltak a lakásban. Mint megtudtuk G. László tavaly ősszel baleset áldozata lett, s ennek következtében olyan maradandó sérüléseket szenvedett, hogy csakis járókerettel volt képes kis távolságokat megtenni. A bajba jutott férfinak nem volt családja, így balesete óta szomszédai jóindulatára hagyatkozhatott. Mint a búcsúlevélből kiderül, a beteg ember azért döntött úgy, hogy véget vet életének s nem nyomorog tovább, mivel hónapok óta hiába várta nyugdíjazását, noha kérelme szabályszerűen le volt adva. A férfi információink szerint 35 évnyi munkaviszony után várta nyugdíjazását.

ongyilkos

Minden bevétel nélkül, a mozgássérültté vált férfi olyan kilátástalannak érezte helyzetét, hogy inkább a halált választotta. Egyik szomszédja lett figyelmes arra, hogy a lakásajtó nyitva van, s bement, hogy megnézze, mi történt, így találta meg a felakasztott embert, akin már a kiérkező mentősök sem tudtak segíteni. A sors tragédiája, hogy G. László (értesüléseink szerint) aznap kapta kézbe a várva várt nyugdíjkiutalást, mikor önkezűleg véget vetett az életének. Szomszédai szerint nagyon el volt keseredve, mivel nem tudott utánajárni ügyeinek, sürgetni a hónapok óta késésben levő nyugdíját, s attól tartott, hogy magára hagyatva, lenyomorodva éhen fog halni. Hogy valójában miért késett a nyugdíjjogosultságot igazoló végzés, az egyelőre nem derült ki.

(szmm)