Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Omega a Szent László Napokon

Az idén június 19–25. között zajló nagyváradi Szent László Napok szervezői tegnap délben leleplezték a rendezvénysorozat fellépőinek kilétét, de meglepetésvendégekkel is készültek.

Fotó: Molnár Ferenc

Fotó: Molnár Ferenc

A június közepén ötödik alkalommal megrendezendő Szent László Napok hátteréről és fellépőiről tájékoztatott Zatykó Gyula főszervező, Mihálka Melinda programszervező, Dacian Palladi városmenedzser és Mihai Jurca, a Nagyvárad és a Régió Turizmusfejlesztési Egyesület (APTOR) elnöke. Az eseményen jelen volt két vendég is, Kóbor János, az Omega együttes énekese és Orbán András a Metropol Group gitárosa-énekese és énekese.

Zatykó Gyula köszöntőjében mindenekelőtt a román lakosság megszólítását emelte ki, idén ugyanis a programok népszerűsítése kétnyelvű lesz. Hozzátette továbbá, hogy ebben az évben a váradi önkormányzat a Szent László Napok mellé állt mind helyszínek, mind az anyagiak biztosításával.

Dacian Palladi városmenedzser a történelem elismeréséről beszélt, amelyben Szent László nélkül nincs Nagyvárad, illetve az egymás mellett élő két etnikum egymáshoz közelebb hozásának fontosságáról, a magyarok kulturális és közéleti ténykedésének elismeréséről és értékeléséről.

Mihálka Melinda, Kóbor János és Dacian Palladi

Mihálka Melinda, Kóbor János és Dacian Palladi

Mihai Jurcă szintén nagy előrelépésnek nevezte az idei összefogást, amely határokon túlível, hiszen a rendezvénysorozat népszerűsítése Magyarországon is kezdetét veszi majd.

Mihálka Melinda ismertette a koncertek programját: június 23-án, pénteken, a Loyal, a Pannónia Allstars Ska Orchestra (PASO), valamint az Anna and the Barbies rock’n roll együttes; június 24-én, szombaton a KFT és Demjén Ferenc, valamint június 25-én, vasárnap a Metropol Group és a Nagyváradon 55 éves karrierje alatt most először fellépő Omega együttes koncertjei várják a közönséget.

A tájékoztató végén a jelenleg Budapesten élő Orbán András előrebocsátotta, hogy magyarul és románul is fognak énekelni, illetve a jövőre 50 éves együttes legújabb bakelitlemezét is bemutatta (amelyet Magyarországon adtak ki 270 példányban). Kóbor János, aki váratlanul toppant be a vár I épületének konferenciatermébe, egy jó két órás, retrospektív koncertre invitálta a nagyváradiakat és nem csak, amelyen újabb szerzemények is felcsendülhetnek.

Szamos Mariann