Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Olimpiai bajnok vendége volt Kádas Simona

Idén is a Brassó megyei Şirneán tartották meg az Olimpiai Nap rendezvényeit. Az eseményen a váradi Kádas Simona is részt vett a korábbi olimpia bajnok középtávfutó, Maricica Puică meghívásának eleget téve.

A váradi atléta Mihai Covaliu és Maricica Puică társaságában

A váradi atléta Mihai Covaliu és Maricica Puică társaságában

A Román Olimpiai és Sportbizottság által rendezett kétnapos eseményen rajthoz is állt Kádas Simona, aki megnyerte a 30 év felettiek számára kiírt futóversenyt. Az első napon a gyerekek kaptak bizonyítási lehetőséget, a második napon volt kiválóságok is megjelentek, a fiatal tehetségek nagy örömére, akik a már megszokott élménybeszámolókon kívül közös képeket készíthettek példaképeikkel. Az idei díszvendég a volt világbajnok kardozó, Mihai Covaliu volt, aki jelenleg a román olimpiai bizottság elnöke, s aki a versenyszámok győzteseit díjazta.

Az olimpiai nap díjazottai

Az olimpiai nap díjazottai

„Festői körülmények között került sor a kétnapos megmérettetésre, s a szervezés is magas szintű volt. Sok versenyen jártam az országban, de ez volt a legjobban megszervezett. A dobogón záró atléták értékes sportfelszereléseket kaptak, az olimpia bizottság öt korosztályban (7–1, 11–14, 15–18, 19–30 és 30 év feletti) díjazta a résztvevőket” – nyilatkozta Kádas Károly, Simona edzője, egyben férje.

Kádas Simona köztudottan jó kapcsolatot ápol a volt kiváló atlétával, Maricica Puicával, aki az 1984-es, Los Angelesben megtartott nyári olimpián arany- (3000 méteren) és ezüstéremmel zárt.