Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Olcsóruha-boltot nyitott a görögkatolikus Caritas

Olcsó, de minőségi, főként ruhanemű áruk kisboltját nyitotta meg hétfő reggel a nagyváradi görögkatolikus Caritas szervezete a váradi Decebal sugárút egyik tömbházának földszintjén, az egykori Înfrăţirea vállalattal szemközti oldalon.

Már a kora reggeli órákban izgatottan várakozott úgy háromtucatnyi vásárló és egy maroknyi szervező, hogy végre együtt birtokba vehessék az üzletet.

Olcsoruha 2

A megnyitón Olimpiu Todorean, a nagyváradi görögkatolikus püspökség általános helynöke, és Caritas-szervezetük vezetője mondott köszönetet mindazoknak, akik az elmúlt egy évben azon munkálkodtak, hogy létrejöhessen ez a kis bolt, mely egyben hét embernek teremtett új munkahelyet és remélhetőleg számtalan rászorulónak ad majd olcsó vásárlási lehetőséget is. Todorean kiemelte ugyanakkor, hogy a bolt egy, az Európai Szociális Alapnál megpályázott regionális fejlesztési projekt keretében jöhetett létre és további hasonló pályázatokat terveznek jövőre is.

Olcsoruha 1

A továbbiakban üdvözölte még a jelenlévőket Bianca Gheţe projektmenedzser, valamint Monica Suciu üzletvezető.

A szalag átvágása után az üzletbe azonnal beözönlöttek az érdeklődők, s izgatottan válogattak a portékákból. Az árukínálatot mi is végignéztük, valóban minőségi és viszonylag olcsó ruhaneműket találhatunk itt, 10-20 lej közötti áron nemcsak ingeket, blúzokat, nadrágokat, de akár nyári női ruhákat, cipőket, különféle játékokat, de még függönyt is lehet vásárolni. A Decebal u. 76. szám alatti C6-os tömbház földszintjén található üzlet hétköznapokon 10-18 óra között tart nyitva.

Tóth Gábor