Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Olaszországban tesztelték

Május 28. és 30. között három napot töltött Olaszországban Ionuţ Pop (a képen balra), a Bihar FC U19-es ifi csapatának kapusa, aki a Serie A-ban szereplő AS Róma, majd pedig a bajnok Torinói Juventus Akadémiáján vett részt próbajátékon.

Olasyorsyagban (Ionut Pop

Az 1997-es születésű, idén 16. életévét betöltő hálóőr tagja a Bihar FC felnőtt keretének, és több meccsen is ült már a kispadon a másodosztályban. Az idei visszavágók során a váradi Luceafărul és a Rm. Vâlceai VSK elleni találkozón foglalt helyet a cserepadon a tehetséges játékos, aki az U19-es csapat tagjaként is bizonyított az országos bajnokságban. Pop tagja a román U16-os válogatottnak is.

„Ionuţ olaszországi próbajátéka nemcsak a játékos, hanem a klub számára is fontos esemény, annál is inkább, mert teljesítményéről elismerően nyilatkoztak mind a római, mind a torinói csapat szakemberei” – mondta lapunknak Şerban Morcan, a Bihar FC elnöke, aki elkísérte a kapust a próbajátékra.

„Az utóbbi két évben Ionuţ sokat fejlődött, és ennek is köszönhető, hogy felfigyeltek rá az olasz csapatok. Büszkeséggel tölt el bennünket, hogy a Bihar FC saját nevelésű játékosáról van szó, ami azt bizonyítja, eredményes munkát folytatunk a klubnál” – véli Călin Cheregi edző, a Bihar FC gyermek- és utánpótlásnevelő központjának a vezetője.

Az év elején Lukács Zsombor, a Bihar FC ificsapatának tehetséges csatára járt Olaszországi próbajátékon a másodosztályú Novarra utánpótlásnevelő központjában. A váradi klub másodosztályú gárdáját menedzselő Liberty FC-nek már sikerült olasz földre szerződtetnie egyik labdarúgóját: egy hete, a 17 éves George Puşcaşról szóltak a hírek, aki hároméves szerződést írt alá a Milánói Internazionale csapatával.

Boros Péter