Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Olajgyűjtés volt Nagyváradon

2014. november 22. Átlagos novemberi szombat, hűvös, enyhén szeles idővel, néha egy kis szemerkélő esővel, nehezen kimozduló emberekkel. Nagyon röviden így jellemezhetem a XIV. Nagyváradi Nagy EKE 91 Olajgyűjtés napját. Valószínűleg a hűvös, szeles időnek is köszönhető, hogy ezúttal a részvétel és a gyűjtött olaj mennyisége is átlag alatt maradt. Az utolsó másfél évben folyamatos volt a növekedés, de most visszaestünk a két évvel ezelőtti szintre. Összesen 400 liter elhasznált étolaj gyűlt össze, amit 142 személy adott le.

olajgyujtes1

A rogériuszi piac sátra előtti gyűjtőponton 56 személy összesen 160 liter olajat adott le. A Széles utcai (Decebal) piac melletti gyűjtőpontnál 100 liter gyűlt össze 37 személytől. A városközpontba 21 személy 60 liter használt étolajat hozott be. A Lótusz bevásárlóközpont előtt csupán 12 személy jelentkezett, alig 30 liter elhasznált étolajjal. Legkiegyensúlyozottabb a Nagypiac előtti gyűjtőpont teljesítménye volt, ahol 16 személy 50 liter használt étolajat adott le.

Tombolasorsolás várhatóan három hét múlva lesz a Sas-passzázs alatti (Szent László – ma Unirii – tér 2–4. szám.), az első emeleti székhelyünkön. A sorsolás eredményéről a sajtón keresztül és személyesen is értesítjük a nyerteseket. Köszönjük a támogatást minden nagyváradi lakosnak.

A következő Nagy Olajgyűjtés várhatóan január 17-én lesz Nagyváradon.

Tiponut Tibor, EKE 91 Nagyvárad–Bihar