Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Október 6-ai rendezvények

Nagyváradon

Az aradi vértanúk emléknapján tisztelgésre és emlékezésre hív minden magyart az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács és az Erdélyi Magyar Néppárt. Október 6-án a váradolaszi református templomban 10 órától Nagy István teológiai professzor, a nagykőrösi tanítóképző nyugalmazott dékánja hirdet igét. Alkalmi beszédet mond Tőkés László EP-képviselő, közreműködik az egyházközség kórusa és F. Márton Erzsébet színművész. Az ünnepi istentisztelet után, 12 óra körül Nagysándor József emléktáblájánál lesz tisztelgés és koszorúzás a Váradi Dalnokok közreműködésével.

A korábbi évek hagyományaihoz híven október 6-án, vasárnap az RMDSZ Bihar megyei szervezete, a történelmi magyar egyházakkal és a nagyváradi magyar civil szervezetekkel közösen, az idén is megemlékezik a tizenhárom aradi vértanúról. Az ünnepi megemlékezés az alábbi program szerint zajlik majd: 17 órakor ökumenikus istentisztelet kezdődik a váradolaszi református templomban, 18 órakor megemlékezés és koszorúzás Nagysándor József emléktáblájánál. Mindenkit tisztelettel és szeretettel várnak a rendezvényekre. Kérik, a koszorúzási szándékot jelezzék a 0259/432-884-es telefonszámon.

oktober

Margittán

Margitta RMDSZ-szervezete, a Horváth János Elméleti Líceum és a történelmi magyar egyházak az aradi vértanúk kivégzésének emléknapján – nemzeti gyásznapunkon – megemlékeznek a 13 tábornokról. A rendezvény október 6-án, vasárnap lesz. Ezen alkalomra tisztelettel és szeretettel várnak minden magyart. A megemlékezés programja: 18 órától ökumenikus istentisztelet kezdődik az Árpád-házi Szent Margit római katolikus templomban, 18.45-től tartják a fáklyás felvonulást a városközpontban az Árpád-házi Szent Margit római katolikus templom és a református istenháza között. 19.15-kor lesz a megemlékezés és koszorúzás a Petőfi-szobornál.

 

Élesden

Az élesdi Castrum Egyesület és a helyi református egyházközség is megemlékezik az aradi vértanúkról október 6-án, vasárnap a 10.30-kor kezdődő istentiszteleten, majd várják az érdeklődőket az RMDSZ-székházba az eseménnyel kapcsolatos fotókiállításra.

 

Paptamásiban

A paptamási református templomban az október 6-ai nemzeti gyásznapon vasárnap 16 órakor Dévai Nagy Kamilla előadóművész énekel. A méltó alkalomra mindenkit várnak.