Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Óesztendő, újesztendő Mihályfalván

Érmihályfalván az óesztendő elbúcsúztatása már a délutáni órákban elkezdődött. A Széchenyi téren ünnepi hangulatban jöttek-mentek az emberek, főleg, akik az esti mulatságra készülődve még be-betértek némi utánpótlásért az üzletekbe. Éjfél előtt néhány órával a főtéri tábortüzek lángja is a magasba csapott, terjengett a forralt bor illata, szólt a zene.

Óévbúcsúztató a Mókával

Óévbúcsúztató a Mókával

A Mester utcai parkolóban tűzszerészek dolgoztak az esti tűzijáték biztosításán.

Ez alkalomra minden kisebb-nagyobb szórakozóhely elkelt, amelyekből már kora este kiszűrődött a vidám muzsika és az ahhoz társuló jókedv.

A korábbi évekhez hasonlóan, ezúttal is a művelődési ház volt a kisváros szilveszteri gócpontja, bár a Gödör rendezvényházban is állt a dáridó.

A művelődési házban, mint minden esztendőben, a törzsközönség együtt ünnepelt Móka színjátszó csoporttal. Az Országúti románc című kabaré-összeállítás ezúttal is ráhangolta a Móka-szurkolókat a reggelig tartó mulatságra.

Éjfélkor a téren már nagyobb hangerővel szólt a zene, a feldíszített fenyő körül fiatalok és idősek durrogtatták a pezsgősüvegek dugóit. Petárdák is jócskán pukkantak, bár a velük való „szórakozás” ezen a szilveszter éjszakán is tilos volt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mihályfalván az újesztendő első perceiben szokás megkoszorúzni Petőfi Sándor Széchenyi téri emlékhelyét is. A 195 éve született költő emléktáblája az egykori Minori vendéglő helyén áll, ahol 1847 májusában szállt meg a költő, és megírta a Legszebb versemcímű költeményét.

Ennek tiszteletére a helyi polgármesteri hivatal képviselete minden esztendőben koszorút helyez el a nemzet költőjének emléktáblájánál.

S. É.