Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Óesztendő-búcsúztató Mihályfalván

Érmihályfalván az óesztendő elbúcsúztatása már a kora délutáni órákban elkezdődött. A Széchenyi téren ünnepi hangulatban jöttek-mentek az emberek, főleg, akik az esti mulatságra készülődve még be-betértek utánpótlásért az üzletekbe. Éjfél előtt mintegy két órával a tábortüzek lángja is a magasba csapott, terjengett a forralt bor illata, szólt a zene.

A Bethlen Gábor utca sarkán tűzszerészek dolgoztak az esti tűzijáték biztosításán. Ez alkalomra minden kisebb-nagyobb szórakozóhely elkelt, amelyekből már kora este kiszűrődött a vidám muzsika és az ahhoz társuló jókedv.

A korábbi évekhez hasonlóan ezúttal is a művelődési ház volt a kisváros szilveszteri gócpontja, bár a Gödör rendezvényházban is állt a dáridó, ahol a helyi RMDSZ szervezésében búcsúztatták az óesztendőt. Mindkét helyiségben százon felül gyűltek össze a mulatni vágyók.

Vigadalom a művelődési házban

Vigadalom a művelődési házban

A művelődési házban, mint minden esztendőben a törzsközönség ünnepelt együtt a Móka színjátszó csoporttal, akik ezúttal a korábbi évek legsikeresebb jeleneteiből, betétdalaiból és örökzöld slágereiből állították össze az óévbúcsúztató kabarét. A Lefölözés című produkciót a Mi is kéne még?; Vadkelet; Bográcsra magyar!; Móka parti módi; Mindenki másképp csinálja; Szájbekötősdi; Csak szimulálunk; Tanulj, tinó!; Kampánycsend; Egyedül nem megy című kabaré-összeállítások előzték meg.

Pezsgőt bontott a Móka

Pezsgőt bontott a Móka

Szabó János, a társaság frontembere és a darabok rendezője egy dupla DVD-s Móka-kabarégyűjteménnyel köszöntötte azokat, akik az elmúlt esztendők leghűségesebb Móka-színház látogatói voltak, illetve az elmúlt évtizedben minden szilvesztert együtt töltöttek a csapattal.

Éjfélkor a téren már nagyobb hangerővel szólt a zene, a feldíszített fenyő körül fiatalok és idősek durrogtatták a pezsgősüvegek dugóit, néhol pedig petárdák is pukkantak, bár utóbbi ezen a szilveszter éjszakán is tilos volt.

Jelenet a Móka Homokfehérke című meseparódiájából

Jelenet a Móka Homokfehérke című meseparódiájából

Mihályfalván az újesztendő első perceiben szokás megkoszorúzni Petőfi Sándor Széchenyi-téri emléktábláját is. A 192 éve született költő emléktáblája az egykori Minori vendéglő helyén áll, ahol 1847. májusában megszállt, és megírta a Legszebb versem című költeményét. Ennek tiszteletére a helyi polgármesteri hivatal nevében Nyakó József polgármester és Karsai Attila alpolgármester, a helyi RMDSZ képviseletében pedig Turucz Mária megyei tanácsos, nőszervezeti elnök, valamint Kovács Attila önkormányzati képviselő helyezett el koszorút.

S. É.