Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Octavian Şovre váltja a távozó Cornel Panteát

Ülésezett tegnap a Bihar Megyei Labdarúgó-Egyesület végrehajtó bizottsága. A napirendi pontok között volt a megyei Játékvezetői Bizottság új elnökének kinevezése.

A távozó Cornel Pantea (balról), Octavian Şovre és Ovidiu Haţegan a bihari focibírók évzáró gáláján

A távozó Cornel Pantea (balról), Octavian Şovre és Ovidiu Haţegan a bihari focibírók évzáró gáláján

Mint arról már beszámoltunk, a testületet 13 éven át vezető Cornel Pantea tavaly decemberben jelentette be, átadja a stafétabotot, így Valer Vancea elnöknek egy hónapja volt rá, hogy megtalálja a helyettest. Több név is felmerült, végül a FIFA minősítéssel rendelkező Octavian Şovréra esett a választás, akit mind a játékvezetők, mind pedig a csapatok képviselői támogattak. Şovre kemény feladat előtt áll, hiszen aktív játékvezetőként legfőbb célja, hogy jól tevékenykedjen a hazai és a nemzetközi porondon, mert a nyáron a Franciaországban sorra kerülő Európa-bajnokságon lengethet majd az aradi középbíró Ovidiu Haţegan segítőjeként.

A BMLE vezetősége arról is döntött, hogy a csapatok többségének kérésére az eddigi nettó helyett bruttóra változik a játékvezetők és a megfigyelők tiszteletdíja.

Valer Vancea elnök tegnap délután a megyei másodosztály első csoportjának csapataival egyeztetett, ma 17 órától a második csoport képviselői teszik tiszteletüket az egyesület székhelyén. A BMLE éves közgyűlésére február 29-én kerül sor a Nagyváradi Egytemen.