Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Nyuszijárás a bábszínházban

Fölpezsdült az élet szombaton délelõtt a nagyváradi Árkádia bábszínházban. A Szigligeti Színház Lilliput Társulata ugyanis Nyuszi ül a bábban elnevezéssel tartott rendezvényt a bábszínházban a húsvéti ünnep jegyében.
Az esemény jócskán bõvelkedett vígságban, játszásban, mókázásban, gyermekzsivajban. Ki-ki találhatott kedvére való programot. Az alkotósarokban a gyermekek bábmûvészek irányításával készítettek kreációkat, amelyeket haza is vihettek. Sok jó ötletet lehetett hasznosítani a kézmûves- foglalkozás során. A Ravasz-maszk sarokban az arcfestõk pingálták ki a vállalkozó kedvû kicsik és nagyok orcáját.
A Lilliput Társulat MeseBand nevezetû zenekara ismert mesejáték-zenéket játszott, úgyhogy a jó muzsika sem hiányzott a matinéból. A koncert is játékos, interaktív formában zajlott. Az érdeklõdõk megtekinthették továbbá A lompos medve és A táncoló bárány címû bábjátékokat (Kormos István verses meséit).
Tombola is volt; a sorsolás fõdíja pedig nem volt más, mint egy születésnapi buli. A szerencsés nyertesnek a Lilliput Társulat szervezi majd meg a születésnapi partiját, biztosítván a helyszínt, valamint az ünnepeltnek és vendégeinek szórakoztatását.
A program lebonyolításába a Szigligeti Színház önkéntesei, a Szöcskék is besegítettek. A bábszínészek és az önkéntesek mindent megtettek, hogy a gyermekek pompásan érezzék magukat, és igazán kellemes programmal ajándékozták meg a résztvevõket.
T. H.

nyuszijaras (1)