Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Nyolcadik alkalommal farsangoltak Margittán

A margittai RMDSZ nyolcadik alkalommal szervezte meg farsangi bálját az elmúlt hétvégén. A helyiek számára szimbolikus jelentőségű Margaréta vendéglőben mintegy másfélszáz helyi és környékbeli gyűlt össze.

A köszöntőbeszédek sorát a rendezvény háziasszonya, Bradács Alíz körzeti RMDSZ elnök nyitotta meg, majd a bál fővédnöke, a város szülötte, Cseke Attila parlamenti képviselő vette át a szót, aki köszöntőjében fontosnak nevezte a hasonló jellegű rendezvények szervezését, amely véleménye szerint összekovácsolja a közösséget, a hétköznapi munka után kikapcsolódást nyújt az embereknek. A képviselő ezt az alkalmat ragadta meg, hogy röviden bemutassa az általa és a helyi RMDSZ által újraindított Margitta és vidéke című magyar havilapot, amely ezután rendszeresen meg fog jelenni, és ingyenesen fog eljutni a margittaiakhoz. Az újraindított lapból minden jelenlévő kapott egy-egy példányt. Köszöntő szavait osztotta meg Biró Rozália szenátor, Pocsaly Zoltán Margitta polgármestere és Árkosi Antal helyi RMDSZ elnök is. A bált megtisztelték jelenlétükkel magyarországi Sáp községről érkezett vendégek Karacs Imre polgármester vezetésével, aki beszédében reményét fejezte ki, hogy Margitta és Sáp között egy virágzó kapcsolat veszi kezdetét.

Cseke Attila házigazdaként köszöntötte a vendégeket

Cseke Attila házigazdaként köszöntötte a vendégeket

Daróczi Carmen is fellépett

Daróczi Carmen is fellépett

Csoportkép a meghívottakkal

Csoportkép a meghívottakkal

Pocsaly Zoltán polgármester Biró Rozália szenátorasszonnyal járta el a nyitótáncot, majd valamennyi vendég táncra perdült. A szórakozáshoz elengedhetetlen volt az ízletes vacsora, amelyhez jóféle pálinka és ízletes bor dukált. A báli hangulathoz az élő zenét Tivadar József és fia szolgáltatták, valamint az est folyamán egy könnyűzenei összeállítással fellépett a romániai X-faktor egyik résztvevője, a margittai Daróczi Carmen is.

Tőtős Norbert, Margitta