Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Nyitott kapuk napja lesz a megyei könyvtárban

November 23-án, csütörtökön 10–20 óra között nyitott kapuk napja lesz a Gheorghe Şincai Bihar Megyei Könyvtárban, és annak kirendeltségeiben. A program változatos, kiállítások, koncertek, film- és rajzfilmvetítések egyaránt szerepelnek benne.

konyvtar2

Csütörtökön 10 órától például kortárs román filmrendezők filmjeit vetítik, alkotóműhelyt tartanak a Down-kórosok egyesületének fiataljaival, 12 órától Nagy Viola vezényletével szimfonikus hangverseny lesz a könyvár földszintjén, 13 órától román, 14 órától pedig magyar nyelvű olvasóklubot tartanak kisdiákoknak. Több program kezdődik 17 órától is, lesz például origami-műhely gyermekeknek, bemutatják Rodica Indig Oradea în imagini című, kétnyelvű albumát, és Animaterra puzzledarabokat is cserélhetnek a gyűjtők18 órától például karaokeval várják az érdeklődőket.

konyvtar1

A nap folyamán látható lesz Ovi D. Pop Az én Nagyváradom című fotótárlata, de lesz kiállítás a Bihar megyei sajtó múltjából és jelenéből, és bihari viseleteket is láthatnak az érdeklődők.

konyvtar3

A könyvtár félixfürdői kirendeltségénél 10 órától mutatják be az on-line katalógust, 14 órától díjazzák az olvasókat, í6 órától pedig karácsonyfadíszeket készíthetnek az érdeklődők. A nagyvásártéri (ma 1 Decembrie), orvosi szekción a véradás fontosságáról illetve az anorexiáról és a bulímiáról beszélgetnek 15–16 óra között. A Dacia sugár 106. szám alatti kirendeltségnél 11 órától versklubbal, várják az érdeklődőket, 15 órától a hűséges olvasókat díjazzák, a Decebal sugár 17. szám alatti kirendeltségében egyéb programok mellett 10–20 óra között kézműves-műhelyt tartanak újrahasznosítható anyagokból, a Cazaban utca 57 szám alatti kirendeltségnél pedig 11 órától meseolvasással, 13-tól aszfaltrajzzal, 14 órától pedig sakkversennyel várják az érdeklődőket, derül ki a könyvtár közleményéből.

F. N. L.