Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Nyíregyházán népszerűsítették Váradot

Megyeszékhelyünk és Bihar megye turisztikai szépségeit, kirándulási, üdülési lehetőségeit népszerűsítették pénteken Nyíregyházán a váradi városháza képviselői a magyarországi Turizmus Kft. együttműködésével. Házigazdaként Kenderesy Nadin, a Turizmus Kft. vezetője köszöntötte a vendégeket: Mihai Jurcát, a Turizmus Népszerűsítéséért Nagyváradon és Környékén Egyesület (APTOR) elnökét, Petri Csillát, a városháza sajtószóvivőjét, Roxana Ducát, a President szállodalánc képviselőjét és a váradi sajtósokat.

Ismerkedéssel, tapasztalatcserével folytatódott a bemutató

Az eseményen a helyi sajtó és turisztikai irodák képviselői voltak jelen, akik a közel egyórás bemutatón elhangzottakat – melyet a Bihar, illetve Nagyvárad szépségeit összefoglaló kisfilmes vetítés is színesített – népszerűsítik majd a Magyarország e zónájában élő lakosság körében.

Mihai Jurcă a váradi sajtó képviselőinek elmondta, hogy Nagyvárad és térségének népszerűsítését folytatni fogják még több Magyarországi városban – többek között Budapesten –, illetve hazai nagyvárosokban is, mint például Jászvásáron, Konstancán és Bukarestben.

Az előadáson nemcsak Nagyvárad turistalátványosságait – a várat, a városközpont szecessziós épületeit, a barokk palotát, a múzeumokat, a város híres szülötteit stb. – emelték ki, hanem a kulturális és társasági eseményeket időszakokra lebontva, mint például a legutóbbi karácsonyi vásárt, a Nagyváradi Ősz eseménysorozatát, a Varadinum rendezvénysorozatot, illetve kitértek az elszállásolási és étkezési lehetőségekre is. Szó esett a nemrég megnyílt váradi élményfürdőről, a közeli Félixfürdőről és az Erdélyi-szigethegység szépségéről is. Roxana Duca a nagyváradi várban nyílt szállodát népszerűsítette.

A találkozó kötetlen beszélgetéssel, tapasztalatcserével zárult.

(sükösd)