Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Nyílt napot tartottak az Orsolya óvodában

Nyílt napot tartottak a nagyváradi Orsolya óvodában tegnap kicsiknek és szüleiknek, illetve színes farsangi mulatsággal zárták a kedd délutánt.

Immár évek óta hagyomány a nagyváradi Orsolya óvodában, hogy nyílt nap keretében mutatják be a szülőknek és a legkisebbeknek, hogy mennyi színre és vidámságra, ugyanakkor nevelői szakértelemre számíthatnak mindazok, akik ezt az óvodát választják gyermekeik számára. A nyílt nap ezzel együtt arra hivatott, hogy a gyermekeket bevezessék az óvoda rendkívül színes tevékenységkörébe.

Nyilt 1

A tegnap délelőtt folyamán széles kínálattal várták a tanintézmény pedagógusai a legkisebbeket, két és fél, három éves kortól nagyobbacska gyermekekig sokan voltak kíváncsiak a felhívásra. Bevezették a kicsiket az óvoda különféle aktív „műhelyeibe”, volt zene és tánc, anyanyelvművelő, varázsszavakkal életre keltett bábszínházi mese, kézműves műhely, ahol bőségesen és kreatívan lehetett maszatolni és kísérletezni mindenféle izgalmas anyagokkal, de még angol nyelvű kiselőadást is tartottak.

Nyilt 2

Kérdéseinkre Farkas Tünde igazgatónő elmondta, a nagyváradi magyar szülők közül sokan választják az Orsolya óvodát, nemcsak a közeli színházban, filharmóniában, illetve az Ady líceumban dolgozó váradi értelmiségi réteg, de messzebbről jött szülők is előnyben részesítik az óvodát. Ugyanakkor, mivel augusztust kivéve is teljes hosszú programmal működnek, sok más óvodából is átigazolnak hozzájuk időlegesen a nyári hónapokban.

Az Orsolya óvoda jelenleg a központi, illetve szőllősi kirendeltségével működik hosszú és rövid programú különféle korosztályú csoportokkal egyaránt. A központban 5, míg szőllősön 3 csoporttal, ugyanakkor kiemelendő, hogy szakképzett magyar nyelven rendelő logopédusuk és pszichológusuk is van. Céljuk, hogy idejében biztonságot és értékes, tartalmas nevelést nyújtsanak a gyermekeknek egy olyan világban, ahol a szülők egyre többet dolgoznak, s emiatt egyre kevesebbet foglalkozhatnak érdemben gyermekeikkel. Az óvodába egyébként jövő hét csütörtökön 17 órától baba-mama körre is várják az érdeklődőket, tudtuk meg még az igazgatónőtől.

Tóth Gábor