Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Nyílt napot tartott a PKE

A nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetem nyílt napot tartott tegnap 10 és 14 óra között, melynek hivatalos megnyitója az intézmény főépületének dísztermében kezdődött.

nyil tnapot tartott 2

A nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetem (PKE) 2017/2018-as oktatási éve négy épületben várja a társadalomtudományok, a német nyelv és irodalom, az angol nyelv és irodalom, a magyar nyelv és irodalom, a tanítóképző, a zene, a képzőművészet és a közgazdaságtan szakok területeivel ismerkedni vágyó diákokat és tanáraikat.

nyilt napot tartott 3

Az egyetem dísztermében tartott megnyitón Nyíri Enikő kommunikációs és PR-referens fogadta a népes diáktömeget, akiknek figyelmébe ajánlotta az Arany János Kollégium előtti tájékoztatókkal felszerelt standokat. A köszöntő után a középiskolások megtekinthették a nagyváradi egyetemista életet bemutató kisfilmet, melyet a Facebook-on lehet népszerűsíteni. Ezt követően dr. Pálfi József rektor köszöntötte az összegyűlteket a következő szavakkal: „Isten hozott a jövőben!”, arra buzdítva a tanulókat, hogy a körülnézés, az ismerkedés során ne általános kérdéseket tegyenek fel az őket kalauzolóknak, hanem lényegre törőket, amelyekre reményeket keltő vagy növelő válaszokat kaphatnak majd. A felszólalók sorában Ardelean Tímea Erasmus-koordinátor következett, aki ízelítőt adott az idén harminc éves európai nemzetközi programról, amelynek hárommilliós diákrésztvevői listáján a PKE hét év alatt hatszáz diákkal szerepel, ugyanakkor szót ejtett a Magyarországon most indult Makovecz-féle hallgatói ösztöndíj-programról is, amely a Kárpát-medence magyar nyelvű felsőoktatási intézményeinek diákjait célozza meg.

A nyílt nap hátralévő részében az érdeklődő iskolások különböző tantermekben, az egyetemi szakok által szervezett tevékenységeken, programokon vehettek részt, majd közös ebéd zárta a tartalmas napot.

Szamos Mariann