Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Nyílt napot tartanak a Partiumi Keresztény Egyetemen

A nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetem (PKE) az előző évek hagyományához hasonlóan ismét megrendezi a főként középiskolás diákoknak szóló Nyílt Napot. Az eseményre idén is az Iskola Másképp program keretén belül kerül sor április 21-én, csütörtökön. Ezen a napon az egyetem interaktív foglalkozásokkal, szakbemutatókkal, ismeretbővítő előadásokkal és játékokkal várja az ide látogató fiatalokat.

PKE

Reggel 9 órától 14 óráig az egyetem főépületében szakbemutató standok üzemelnek majd, ahol az ide látogatók első kézből szerezhetnek információkat a tanároktól és hallgatóktól az egyetem nyújtotta képzési lehetőségekről. A nyílt nap hivatalos megnyitójára 10 órától lesz a PKE dísztermében.

A nyílt nap fő célja, hogy az érdeklődők ne csak szóróanyagokból és online felületekről tájékozódva ismerkedjenek meg a Partiumi Keresztény Egyetemen működő szakokkal, hanem személyesen is megtapasztalhassák milyen az egyetem hangulata.

Az eseményre nem csak középiskolás diákokat, hanem minden egyetemi képzés iránt érdeklődőt sok szeretettel várnak! Részletes program a www.partium.ro honlapon olvasható.

A PKE-n egyébként április 18–22. között tartják a Partiumi Egyetemi Napokat (PEN). Ennek programja a következő:

Szerda, április 20., képzőművészet-nap, 17 óra: A Wagner Nándor Díj Pályázat kiállításának megnyitója és a díjak átadása (Képzőművészet Tanszék Galériája); 20 óra PEN-Keringő bál (PKE Díszterme).

Csütörtök, április 21., képzőművészet-nap, 17 óra: Az Édentől az öko-artig című workshop kiállítása (Képzőművészet Tanszék), a kiállítást megnyitja Ferenczy Zsolt médiaművész, a workshop vezetője. Ugyanaznap van a nyílt nap, ennek megnyitója 10 órakor lesz, majd előadások stb. következnek.

Péntek, április 22., pedagógia-nap, 8–9 óra: séta az iskolától a Mesekavalkád helyszínéig; 9–12 óra: az állomások végigjárása (7 állomást látogatnak meg a csapatok és mindenik helyszínen különböző tevékenységeket végeznek); 12.30–13: A Mesekavalkád lezárásaképpen a gyerekek közösen kiraknak egy világtérképet a végigjárt állomások darabjainak összeillesztésével; 22 óra:  zenés, táncos mulatság (Gekko).