Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Nyílt nap volt az Adyban

A nagyváradi Ady Endre Elméleti Líceum nyílt napot tartott tegnap VIII. osztályos diákoknak. A programokról az iskola igazgatónője, Vad Márta mesélt, körbekalauzolván a vendégdiákok tanárait.

nyilt nap volt az adyban 2

Az Ady Endre Elméleti Líceum nyílt alkalmával szervezett programjai táncelődással indultak a reggeli órákban, majd az érdeklődő általános iskolásokat négy csoportba szervezve kalauzolták maguk az adys diákok.

nyilt nap volt az adyban 3

Vad Márta igazgatónő lelkesen nyilatkozott iskolája diákjainak önszervező készségeiről, akik négy terem meglátogatásával igyekeztek körvonalazni a látogatóknak, hogy milyen is adys diáknak lenni: robotos terem (a nemzetközi versenyeken résztvevő csapatok bemutatójával, akik jövő héten, az önkormányzat támogatásával Dániában képviselik az országot), biológialabor (ahol disznószem boncolásának lehettek szemtanúi), angol terem (ahol a diákcsere-programokkal ismerkedhettek), valamint negyedik helyszínként a diáktanács egy nyertes pályázatának köszönhetően az „Árnyékkert” névvel zajló projekt virágültető akciójának eredményét, az udvar kicsinosításának jelenlegi szakaszát is megnézhették.

A nap végén, miután minden csoport szem-és fültanúja lehetett a bemutatóknak, a résztvevők egy kiértékelő megbeszélésen vettek részt.

Szamos Mariann