Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Nyílt nap volt a váradi Művészeti Líceumban

Szerdán délután iskolabemutatót szerveztek a nagyváradi Művészeti Líceum dísztermében azoknak a diákoknak, illetve szüleiknek, akik a 2016/2017-es tanévben magyar tagozatra szeretnének jelentkezni.

A rendezvényen beszédet tartott Huszár István alpolgármester és Kéry Hajnal főtanfelűgyelő-helyettes. A megjelent szülőket és gyerekeket Bondor Mihaela igazgatónő és Rácz Eliza aligazgatónő köszöntötték.

nyilt nap 1

A nyílt napra sokan érkeztek. Az érdeklődők megismerkedhettek a szaktanárokkal, megtekinthették az iskola műtermeit, és betekintést nyerhettek az iskola életébe. Bemutatásra kerültek az iskolában zajló szakoktatások. Ennek keretében Schneider Arnold, a zenekatedra vezető tanára bemutatta a zene- és hangszeroktatást. Az V. osztályba jelentkező diákoknak lehetőségük van az alábbi hangszeroktatásokban részesülniük: gitár, mélyhegedű, nagybőgő, fuvola, cselló, kürt, trombita, oboa, szaxofon, hárfa, trombon és zongora (mellékszak). A IX. osztályba jelentkezők is részesülhetnek hangszeroktatásban, vagy választhatják a klasszikus ének szakot. A külsős magyar tagozatos zeneoktatásról Nagy Viola tanárnő beszélt.

A Képzőművészeti szakot Rácz Eliza aligazgatónő mutatta be. Ötödik osztályban a diákok rajz, festészet és mintázás szakoktatásban részesülnek, a líceumi osztályba jelentkezők pedig a grafika, a festészet, a kerámia, a divattervezés, a textil- és mintatervezés gyakorlatát sajátíthatják el.

Az V. osztályba már jelentkezhetnek a diákok az iskola titkárságán, majd egy tehetségfelmérő vizsgán kell részt venniük. A IX. osztályba való felvételire május 23-án és 24-én lehet beiratkozni. A tehetségfelmérő próbák május 25–28. között zajlanak. A nagy érdeklődésre való tekintettel a 2016/2017-es tanévben az iskola külsős zeneosztályt is indít, és már várják a jelentkezőket.

Bővebb információkat az iskola titkárságán kaphatnak az alábbi telefonszámokon: 0259/411-274, 0359/802-306.