Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Nyílt nap a kórházakban

Hat Bihar megyei kórházban tartanak 2 nyitott kapuk napját augusztus 22-én, szombaton, tájékoztatott a Bihar Megyei Közegészségügyi Igazgatóság (DSP). A kezdeményezés az egészségügyi minisztériumtól indult, mivel úgy vélik, a feléjük jelentett problémák jó részét a nem megfelelő kommunikáció okozza. A szakminisztérium javaslata az volt, hogy minél több kórházban – a járványos-fertőző betegellátókat kivéve– szervezzenek nyílt napot, ahol az érdeklődők megismerkedhetnek az egészségügyi rendszer működésével.

nyilt

Bihar megyében hat kórházban tartanak majd nyílt napot szombaton. Nagyváradon a Gavril Curteanu Városi kórházban (képünkön) 10–14 óra között az első emeleti előadóban bemutatják a kórház szolgáltatásait, az ezek igénybevételéhez szükséges iratokat, és egyes osztályokat is meglátogatnak, a Pelikán Kórházban pedig 12–14 óra között szerveznek látogatásokat. A félixfürdői utókezelőt és a vaskohsziklási kórházat egyaránt 19–12 óra között látogathatják meg az érdeklődők, a diófási pszichiátriai intézetet 13–18 óra között nézhetik meg, az élesdi kórházban pedig 8–14 óra között a berendezéseket is megmutatják a kórházlátogatóknak.