Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Nyert a Körösvidéki Múzeum

Megnyerték a Körösvidéki Múzeum berendezésére kiírt pályázatot – tájékoztatott a Bihar Megyei Tanács sajtószolgálata. A múzeumi pályázat a harmadik legnagyobb, 80,5-ös pontszámot szerezte meg az Észak-Nyugati Fejlesztési Ügynökségnél.

nyert

Remélhetőleg minél hamarabb aláírhatják a 21,8 millió lejes támogatási szerződést, mondta a jó hír kapcsán Pásztor Sándor, a Bihar Megyei Tanács elnöke, aki a múzeum május 18-i részleges megnyitóján is beszélt a projektről.

A támogatásból többek között gipszkarton- és üvegfalakat szerelnek majd fel, tárlókat szereznek be, és az épület udvarát és zöldövezetét is rendbe teszik. Felújítják például a főkaput, építenek egy amfiteátrumot, parkolóhelyeket alakítanak ki, megjavítják a szökőkutat és a sétányokat, és az épület díszkivilágítása is a most megnyert támogatásból készül majd el. A megyei tanács szándéka, hogy a Körösvidéki Múzeumot a régió egyik legjelentősebb múzeumává alakítsák.