Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Nyárra elkészül az élményfürdő

Először májusra halasztották, de vélhetően júniusban adják majd át a nagyváradi Nymphaea Élményfürdőt. A projekt tavaly év végére tervezett befejezésének öt hónapos késéséhez továbbiak adódnak hozzá, de várhatóan legkésőbb júniusban valóban sikerül megnyitni az együttest.

Fotó: Csikos Rolland

Fotó: Csikos Rolland

Anca Sas, a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal szóvivője közölte lapunkkal, hogy a munkálatok 90%-ban befejeződtek, az élményfürdő épületei készen állnak a vendégek fogadására, a csúszdák is fel vannak szerelve, csupán a parkolóhelyeket kell kialakítani, illetve meg kell könnyíteni a komplexum megközelíthetőségét. Ebből a célból szerepel a tervek között az épülő parkoló melletti Izabella (Codrilor) utca eltérítése a vasútvonal irányába, valamint egy körforgalom kialakítása a vasútvonal alatti kijáratnál. Januári sajtótájékoztatóján egyébként Ilie Bolojan polgármester is kifejezte reményét aziránt, hogy ezek a tervek május-június hónapban megvalósulnak, és amint sikerül befejezni a gépjármű-útvonalakat, meg lehet nyitni a fürdőt, de előbb semmiképp. Amint ez megvan, a komplexumot kezelő Nagyváradi Közterület-Kezelő Zrt. (ADP) felméri a területet, és ha mindent rendben talál, kitűzi az átadás pontos időpontját.

Fotó: Csikos Rolland

Fotó: Csikos Rolland

Az Európai Unió anyagi támogatásával megvalósított projektet nem sikerült a tavalyi év végére befejezni (tíz hónap és 69 803 091 lej állt a kivitelező rendelkezésre), ezért az elveszített összegeket, körülbelül 2 millió lejt a helyi büdzséből kell pótolni. Az új élményfürdő akár ezer látogatót is képes lesz befogadni, 12 belső és 6 külső medencével, valamint tíz csúszdával várják a vendégeket. A komplexum parkolója 311 férőhelyes lesz.

Szamos Mariann