Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Nyári iskola az Ady Endre Líceumban

A román és angol katedra tanárai július 3. és 7. között Nyári iskolát szerveztek az Ady Endre Líceumban, immár harmadik alkalommal. A program célja a román és angol nyelv iskolai tanítása során megszerzett tudást alkalmazni. Ez határozta meg a nyári iskola tartalmát, erre épültek a tevékenységek. A projekt vezető tanárai Durne Estera és Tódor Éva tanárnők voltak.

Ady-nyari

Ez a kezdeményezés válaszolni próbált a gyermekek és szülők mind nagyobb igényére, hogy nyári tevékenységekben vegyenek részt. A programok minősége, értékválasztása, szellemisége is garantálja a szülők számára a megfelelő színvonalat. Ezek az iskolai munkát koronázzák meg egy egyhetes vidám együttléttel. A gyerekek számára ezek máshoz nem hasonlítható élményt, testi, szellemi, lelki gazdagodást nyújtanak, a kompetenciák fejlesztése tekintetében pedig számtalan lehetőséget kínálnak. A diákok románul és angolul beszéltek, ezáltal fejlesztették a kommunikációs készségüket, betekintést nyertek a multikulturalitás világába.

A program keretén belül voltak vetélkedők, nyelvi fejtörők és versenyek románul és angolul, sportvetélkedők, filmvetítés, játékok. Ezek részben az iskolában, részben a szabadban zajlottak.

A Nyári iskola tartalmas és gazdag programjaival kellemesen, hasznosan tölthették a diákok a szünidőt.