Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Nyári gyermektáborokat hirdet az Ovisuli

Már negyedik alkalommal szervezi meg nyári gyermektáborait az Ovisuli Egyesület. A nagy sikernek köszönhetően idén újabb táborral bővítik a nyári programokat. A részletekről Pető Dalma, az egyesület elnöke és Herman Ferenc, a tábor megalkotója beszélt.

 dav

Idén is megszervezi hagyományos napközis és ott alvós táborait az Ovisuli Egyesület. A IV. Napraforgó Alkotótábor Biharpüspökiben július 3–7. között és Nagyváradon július 24–28. között olyan napközis tábor, ahol rotációs formában, többféle műhellyel – színház, tánc, zene, illetve játékos román nyelv tanulás – várják a 6–12 év közti gyermekeket. Mindkét tábor egyenként 160 lejbe kerül, mely magába foglalja a napi egy ebédet.

A már hagyományossá vált tematikus tábor idén a Csipike tábora – színház és mesetábor lesz, melynek helyszíne a nagyszántói kultúrház, időpontja július 9–15. Ide is 6–12 éveseket várnak a szervezők, ahol Pék Andrea és Balogh Emese tanárnők, illetve Herman Ferenc színművész lesznek a felügyelők. A Csipike tábor ára 450 lej, mely magába foglalja a napi három étkezést, szállást és különböző foglalkozásokat. Mindhárom tábor 50-50 gyermek befogadására képes, illetve mindhárom résztvevői meglátogatják a Fehér Pegazus Lovas Tanyát, ahol igény szerint lovagolhatnak és megismerkedhetnek a tanyasi élettel.

Az idei újítás, hogy az ott alvós táborok repertoárja bővül: a szervezők lovas tábort is meghirdetnek, ahova 7–18 év közötti gyermekeket várnak. A tábor helyszíne a Fehér Pegazus Lovas Tanya, időpontja június 26.–július 2. E tábort közösen szervezik a Napraforgó-tábor szervezői és a már említett lovas tanya tulajdonosai. A táborozó gyermekek lovagolhatnak, lovas tornán vehetnek részt, ápolhatják, fürdethetik a lovakat, ügyességi és csapatjátékokon próbálhatják ki magukat, és mivel a szállás a tanyán lesz, megismerkedhetnek a tanyasi élettel is. A Fehér Pegazus egyébként tavaly augusztusban nyílt, és Furioso North Star nevű, magyar tenyésztésű lovakat tartanak, melyek gyermek- és felnőttoktatásban egyaránt különlegesen kiképzettek. A helyek száma itt is korlátozott (20–22 gyermek), ára pedig 650 lej szintén teljes ellátással.

A táborokba jelentkezni a 0728/970-848-as telefonszámon (Herman Ferenc) lehet mától egészen addig, amíg be nem telnek a helyek.

Kiss Erzsébet Janka