Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Nyári diákmunka-lehetőségek

A nyári vakáció gondtalan időszakában a pihenés mellett sok fiatal pénzszerzési lehetőséget is lát. A mindennapi iskolai, egyetemi tanulmányok mellé ugyanis sokaknak nem fér bele a munka, ezért a vakációt használják arra, hogy némi zsebpénzt keressenek. Éppen ezért több fiatal is munkát vállal a szünidő alatt. A vakáció idején az egyszerűbb irodai munkák mellett a nyári fesztiválokon, strandokon is szívesen dolgoznak. A részletekről, például a munkavállalási feltételekről és egyéb, ezzel kapcsolatos tudnivalókról Békési Csabát, a Bihar Megyei munkaerő-elhelyező Ügynökség (AJOFM) vezérigazgatóját kérdeztük.

nyari munka (1)

Mint Békési hangsúlyozta, a diákok és egyetemisták a 72-es törvény alapján vállalhatnak munkát. E szerint ők a vakáció alatti szezonmunkára maximum 60 napra alkalmazhatók. Ez egy megszabott időtartamú szerződés. A 18 éven aluliak maximum 6 órás programra alkalmazhatók, és este 22 óra után nem lehet őket dolgoztatni. Az igazgató hangsúlyozta, hogy a szerződés kizárólag a kéthavi vakáció idejére érvényes, valamint a munkáltatók ugyanekkor részesülnek egy bizonyos anyagi támogatásban az ügynökségtől: ez havi 250 lej/hó összegű ösztönzés diákonként.

Szükséges iratok az alkalmazandó tanulóktól, egyetemistáktól: a személyi igazolványuk másolata, a meghatározott időtartamra, azaz a 60 napra szóló munkaszerződés, egy igazolás a tanintézetüktől, mely bizonyítja, hogy vakációs időszakban vannak, a háziorvostól egy igazolás, hogy egészségesek és munkaképesek. Szülői engedély a munkavállalásra csak a 16 éven aluliaknak szükséges.

Kérdésünkre, hogy melyek a diákok körében a legnépszerűbb vakációs munkák, Békési Csaba a turizmust említette: a lángos-, a fagylaltárusítást és egyéb hasonló kereskedelmi tevékenységeket emelte ki, de arra is felhívta a figyelmet, hogy évek óta gyakori tény az is, hogy a szülő a munkahelyén beajánlja gyermekét „kollégának” (többnyire a gyártóiparban), és sok esetben ilyenkor tudja meg a munkáltató, hogy ezért cserébe milyen lehetséges anyagi támogatásban részesülhet, pontosabban két hónapra 500 lejben.

Mint az igazgató hangsúlyozta, fontos tény az egyetemisták alkalmazásakor, hogy a fiatalnak ne legyen egyéb jövedelmi forrása, például más munkahelye vagy vállalkozása.

(sükösd)