Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Nürnbergi bronzérem a székelyhídi karatékáknak

A székelyhídi Phoenix SK hat versenyzője indult az április 1–4. között, Nürnbergben zajlott Shotokan Európa-bajnokságon, s közülük ketten bronzéremmel térhettek haza a bajor városból. Bensicz Ádám (45 kg) a minikadét kumintéban, Deák Gergő (50 kg) pedig a kadétok kumite versenyén lett dobogós.

Az érmeléki sportolók, edzőjükkel Guba Józseffel

Az érmeléki sportolók, edzőjükkel Guba Józseffel

„Nagyon jól éreztük magunkat, minden gördülékenyen zajlott, németes pontossággal, a romániai segítségnek köszönhetően” – nyilatkozta Guba József, a székelyhídi csapat vezetőedzője, utalva arra, hogy Aurel Patru világszövetség-elnök és csapata révén a román fél ismét oroszlánrészt vállalt a nemzetközi verseny megszervezésében és lebonyolításában. „Tűrhető volt a bíráskodás is de messze nem tökéletes. Az eredmény alakulása számukra jó, remélem a Románia Kupa is legalább így sikerül májusban” – tette hozzá a 3 danos mester.

„Jó volt együtt lenni a csapattársaimal, és még jobban megismerni őket. Sok tapasztalattal gazdagodtam ez alatt a pár nap alatt. Örülök neki, hogy részese lehettem annak a csapatnak amelyik kijutott erre a nagy versenyre Németországba, ezer kilométerre a kis Székelyhídtól. Első alkalommal voltam külföldön, és remélem nem utoljára. És ezért nagyon hálás vagyok a szüleimnek, hogy segítettek az útlevél elkészítésében, na meg szeszeinek, mert magával vitt engem. Minden bizonnyal ez volt a legszebb verseny, amin eddig voltam” – nyilatkozta a Reggeli Újságnak a 13 éves Bensicz Ádám.

A csapatok versenyén egyébként Románia nyert, Bulgáriát és Magyarországot utasítva maga mögé a dobogón.

Sz. G. T.