Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Novellapályázat fiataloknak

Tavaly hirdette meg először a Várad kulturális folyóirat és a Partiumi Keresztény Egyetem magyar irodalom tanszéke a Tabéry Géza-novellapályázatot, ezt tavaly írták ki először, akkor közel húsz pályamunka érkezett. A fiatalok három díjat, öt dicséretet és egy Várad-különdíjat kaptak, ugyanakkor érdekes volt látni, hogyan értelmezik át a novellát, mint műfajt, mondta Balogh Andrea adjunktus. Szűcs László azt is hozzátette: a pályamunkák legtöbbjét leközölte a Várad folyóirat. Idén ismét a 16–26. év közötti fiatalok pályamunkáit várják, a részletes pályázati kiírás alább olvasható.

mozgalmas

Szűcs László, Balogh Andrea, Tasnádi-Sáhy Péter

 

 

Tabéry Géza novellapályázat

A Partiumi Keresztény Egyetem Magyar Nyelv- és Irodalomtudományi Tanszéke, valamint a Várad irodalmi és művészeti folyóirat újra meghirdeti a sikeres Tabéry Géza novellapályázatot, ezúttal Történet, töredék, ének címmel.

A pályázati kiírásra pályakezdő és gyakorló szerzők egyaránt jelentkezhetnek. Pályázati felső korhatár: 26 év!

A pályázat célja, hogy értékelési, elbírálási és megjelenési lehetőséget biztosítson mindazoknak, akik szakmai megítélés alapján szeretnék alkotásaikat nyomtatott és elektronikus irodalmi periodikában is megjelentetni.

A pályamunkákat szakértő zsűri értékeli, a beérkezett pályázatokat a szerkesztőség és a tanszék által felkért irodalmár szakértők bírálják el.

A zsűri döntése alapján a minősítést elérő szerzők elismerő oklevelet, a legjobb pályamunkákat beküldő 3 szerző pedig pályadíjat és könyvcsomagot kap az alábbiak szerint:

A győztes pályamű 20ezer Ft/, illetve ennek megfelelő lej + könyvcsomag; a második helyezett 12 ezer Ft/, illetve ennek megfelelő lej; + könyvcsomag; a harmadik helyezett 7 ezer Ft/, illetve ennek megfelelő lej; + könyvcsomag;

díjazásban részesül.

A legjobb novellákat a Várad irodalmi és művészeti folyóirat májusi száma publikálja.

A pályázat tematikus: a megszülető írás(ok)nak témájában a címben jelzett három tematika valamelyikéhez kell kapcsolódnia. A pályázatra szerzőnként maximum két novella küldhető be! A novellák egyenként legfeljebb 10 gépelt oldal (mintegy 24.000 karakter, Times New Roman betűtípus, 12-es betűméret, 1,5-ös sortávolság, 2,5-ös margó) terjedelműek lehetnek.

Nevezési díj nincs!

Beküldési határidő: 2016. március 18. (péntek) 24.00 óráig!

A pályamunkákhoz kérjük minden esetben mellékeljék a pályázó pontos elérhetőségeit!

A pályázatok beküldhetők: villanypostán a taberypalyazat@gmail.com címre, vagy postai úton a Várad szerkesztősége címére. (Revista culturală Várad 410068 Oradea P-ţa 1 Decembrie nr.12, judeţul Bihor). A postai úton továbbított küldeményen kérjük feltüntetni: Tabéry novellapályázat.

A pályázat résztvevői a pályamunkák beküldésével felhasználási engedélyt adnak a meghirdetők részére egy éves időtartamra, akik ezáltal jogosultak szerzői jogdíj nélkül magyar nyelvterületen bármilyen formában megjelentetni, közzétenni a műveket.

A zsűri jogosult dönteni a díjak kiadásáról, esetlegesen összevonásáról, vagy visszatartásáról is.

Eredményhirdetés és ünnepélyes díjátadás: 2016. április vége.

További információk: http://magyartanszek.partium.ro/hu; http://www.varad.ro.