Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Növelik a Várad–Bukarest járatok számát

Az elmúlt hét folyamán együttműködési szerződést kötött a nagyváradi önkormányzat és a Blue Air légiközlekedési vállalat, melynek értelmében 2018 márciusától közel megduplázzák a megyeszékhely és a főváros között közlekedő járatok számát – jelentette be Ilie Bolojan polgármester.

a szazezredik 2

Az együttműködés keretében a helyi önkormányzat felvállalta, hogy a Nagyváradi Turisztikai Népszerűsítő Ügynökség révén reklámozni fogja Nagyváradot, mint turisztikai célpontot, úgy Bukarestben, mint a környező településeken. A Blue Air jövő tavasztól közel kétszeresére növeli a Várad–Bukarest repülőjáratok számát. Ezzel egyidejűleg megfelelőbb órarendet is bevezetnek.

Míg jelenleg a Blue Air heti négy járatot működtet, melyek mind déli órákban közlekednek, addig a tervek szerint jövőre legalább hét járat lesz – hétfőn, szerdán, pénteken és vasárnap – hétköznaponként napi két járattal reggel és este. Az új órarend lehetővé teszi majd, hogy valaki reggel eljöjjön Nagyváradra ügyet intézni, este pedig visszarepülhessen Bukarestbe – nyilatkozta a polgármester, aki hozzátette, hogy a hétvégi járat a reményeik szerint fellendíti a turizmust – figyelembe véve, hogy a Blue Air majd’ féláron utaztat más légitársaságokhoz képest.

A polgármester azt is kilátásba helyezte, hogy 2019-től akár minden egyes nap két járat működhetne a Várad–Bukarest túr-retúr útvonalon, abban az esetben, ha a most bevezetett új járatok népszerűnek bizonyulnak – vagyis lesz elég utas a fenntarthatósághoz.

Sz. G. T.