Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Nosztalgiázás Horányi Lászlóval

Jégeső zúdult hétfőn este Nagyváradra, a Kiss Stúdió Színházban azonban forró volt a hangulat, ahol az Esztergomból érkezett Horányi László mutatta be Volt egyszer egy város… című önálló zenés előadóestjét. Műsorát megelőzően a színész köszönetet mondott a meghívásért, majd – maga is intézményvezető lévén – elismerését fejezte ki az idén húsz éves Kiss Stúdió művészeinek, amiért ilyen hosszú időn át sikeresen működteték a Magyar Örökség-díjas intézményt.

Nosztalgiazas (1)

Zenés előadásában számos régi melódia felcsendült, és a közönség nem egyszer az előadóval együtt énekelte a nosztalgikus hangvételű dalokat, amelyeket Horányi rövid szavalatokkal és prózaszövegekkel kötött össze. A művész saját elmondása szerint úgy állította össze műsorát, hogy az tükrözze a húsz-harminc évvel ezelőtti érzésvilágot és kerek képet adjon a közösen megélt korról. Az elhangzott szavalatokban régi és kortárs szerzők örökérvényű gondolatai fogalmazódtak meg. A mintegy másfél órás műsor folyamán többek közt olyan slágerek csendültek fel, mint a Kell ott fenn egy ország, a Csak egy kékszínű virág, a Hallelujah, a Szép holnap, a Che sará, a L’italiano, vagy a Valahol Európában slágere, A zene az kell.

Nosztalgiazas (2)

A műsor fináléjában a szép számú közönség többszöri visszatapsolására Horányi László ismét megára öltötte Tevje szerepét a Hegedűs a háztetőn című musicalből, amelyet éveken át játszott a temesvári színháznál és záródarabként a Ha én gazdag lennék című dalt énekelte el.

Sz. G. T.