Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Nőnapi köszöntés az idősotthonokban

A nemzetközi nőnap alkalmából cserepes százszorszépekkel köszöntötte a nagyváradi Szent Márton és Szent Erzsébet idősotthonok hölgylakóit a Caritas Catolica vezetősége. „Bár nőnap csak egyszer van egy évben, a hölgyek számunkra az év minden napján fontosak és értékesek, ezt szeretnénk érzékeltetni evvel a szerény gesztussal is” – mondta Kiss Károly, a Caritas ügyvezető igazgatója, aki a hölgyalkalmazottakat és az ágyhoz kötött pácienseket meglátogatta és felköszöntötte.

A nőnap alkalmából ugyanakkor hétfőn az Ady Endre Líceum tanulói is ellátogattak a Szent Erzsébet Otthonba, ahol Csepregi Imola magyar és református vallás szakos tanárnő vezetésével, rövid műsorral kedveskedtek a bentlakó hölgyeknek. A IX. E, IX. F és a X. C osztályok tanulói ifjúsági keresztény énekeket adtak elő gitárkísérettel, valamint igeverseket olvastak fel a zsoltárok könyvéből. A felkészítő tanárnő elmondása szerint a nőnapi köszöntőt leginkább lelki töltekezésnek szánták, ami egyaránt jól jött a fiataloknak és időseknek.

nonapi 1

„Nagyon izgultunk a felkészülés során és remélem, hogy tetszett az előadásunk az otthon lakóinak, hiszen az volt a célunk hogy kellemes meglepetést okozzunk nekik a mai napon” – nyilatkozta a kilencedikes Tóth Vivien. „Fontosnak tartom azt, hogy az idősebb generáció tagjaival is töltsünk egy kis időt, ne csak a kortársainkkal és ez a nőnapi köszöntő jó alkalom volt erre. Számomra egy nagyon kellemes élmény volt ez a műsor. Olyan emberekkel találkozhattam, akik nem sokat járnak már a városban, keveset érintkeznek más emberekkel és jó látni a szemükben a csillogást, amikor egy pár fiatal is meglátogatja őket” – tette hozzá Kovács Zoltán, a IX. E osztály tanulója.

nonapi 2

Az adysok egyébként nem első alkalommal látogattak el a Szent Erzsébet Otthonba, már tavaly karácsony előtt is részt vettek közös kézműves-foglalkozásokon az idősekkel, s megígérték, hogy az Iskola másképp elnevezésű program keretében idén tavasszal is visszajönnek még, hogy önkéntes-munkával megszépítsék az idősotthon kertjét.

Sz. G. T.