Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Nők a közösségben

Az RMDSZ Országos Nőszervezete másfél éves tevékenységéről számolt be tegnapi sajtótájékoztatóján Biró Rozália, a szervezet elnöke.

Mint kifejtette, mára 23 megyében vannak jelen, és 2014 végére ezekben a megyékben összesen 172 helyi alszervezetük alakult. Biró fontosnak tartja, hogy a nők legyenek a közösségben, képviseljék annak érdekét akár politikusként is. Tavaly például 220 országos eseményt szerveztek, mindenhol a regionális elvárásoknak megfelelően.

nok

Biró Rozália a szervezet idei célkitűzéseiről is beszámolt. Ezek között szerepel például a nőszervezet belső hálózatának bővítése, a politikai és közéleti szerepet vállaló hölgyek felkészítése a 2016-os választásokon való sikeres részvételre, valamint mind a romániai, mind az EU tagállamaiban működő politikai pártok és alakulatok nőszervezeteivel való kapcsolatok fejlesztése. E célok elérése érdekében tervbe vették, hogy az idén több erdélyi városban is megszervezik március és november között a Sikeres Nők Iskolája programsorozatot, de lesz Húsvéti Zsongás rendezvénysorozatuk is, amelyet országos szinten tartanak majd az erdélyi magyar családoknak. Önkormányzati konferenciákat is szerveznek, melyeken több mint 200 RMDSZ-es női tanácsos helyi és megyei szintű alpolgármester és polgármester részesül képzésben. A nők elleni erőszak csökkentéséért folytatott kampány terveik szerint júniustól novemberig fog tartani, a mellrák megelőzése és leküzdése céljából szervezett rendezvénysorozat pedig két hónapot, szeptembert és októbert öleli fel. És a karácsonyi ünnepekről sem feledkeznek meg.

S. T. K.