Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Női pólótorna volt Váradon

A Nagyváradi Ioan Alexandrescu Uszodában alapozott a román női U19-es korosztályú vízilabda-válogatott, amely három mérkőzést is lejátszott egy nemzetközi barátságos torna keretében. A Vlad Hagiu és Orbán Zoltán edzők által irányított csapat a Hollandiában szeptember 10–18. között sorra kerülő Európa-bajnokságra készül, s a váradi tornán mindhárom meccsét elvesztette.

Hasznos erőfelmérőn vett részt a román utánpótláscsapat  (Fotó: Christian Sandor)

Hasznos erőfelmérőn vett részt a román utánpótláscsapat
(Fotó: Christian Sandor)

Az első találkozón a Dunaújváros volt az ellenfél, a végeredmény 18–13 lett a magyaroknak (a házigazdáknál a váradi Laboncz Nikolett hat gólt lőtt), a második találkozón a szlovák válogatott győzte le a románokat 16–9 arányban (ezúttal is Laboncz volt a legjobb hazai játékos, öt találattal, a szintén váradi Oana Vidican két gólt szerzett), végül a szerb válogatott következett. A végeredmény 17–9 lett a délszlávoknak, hazai részről ismét Laboncz Nikolett tűnt ki négy góllal. A tornát megnyerő szerbekkel egyébként a hétvégén kezdődő kontinenstornán is összeméri majd erejét a román válogatott, amely a házigazda hollandokkal és a spanyolokkal játszik még a csoportkörben.