Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Női kézilabda BL

A női kézilabda Bajnokok Ligája–selejtező döntőjében a Győri Audi ETO KC 30–21-re legyőzte a házigazda norvég Glassverket, és a főtáblára jutott. Szintén ott lesz a csoportkörben a román ezüstérmes Nagybányai HCM, amely megnyerte a hazai pályán megtartott selejtezőt. A fináléban a dán Esbjerg felett diadalmaskodtak a máramarosiak 32–21-re.

Gyor KC BL fotablan

A Győrnek 11 év után kell ismét részt vennie a selejtezőben. A drammenni négyes torna elődöntőjében a Radnicski Kragujevac elleni meccs talán még edzésnek sem volt jó, a magyar csapat 42–13–ra győzött. Nem utazott el Norvégiába a szülés után visszatérő irányító, Görbicz Anita, a térdsérülésből lábadozó jobbszélső, Orbán Adrienn, valamint a keresztszalag-szakadást szenvedő, műtét előtt álló irányító, Tóth Gabriella.

A győriek a főtáblán találkoznak majd a dán FC Midtjyllanddal, a macedón Vardar Szkopjéval és az osztrák Hypo Niederösterreich csapatával.

A magyar bajnok FTC–Rail Cargo Hungaria alanyi jogon tagja a legjobb 16 mezőnyének, és a csoportkörben a német Thüringer HC, a horvát Podravka Koprivnica és a francia Fleury Loiret lesz az ellenfele.

A BL csoportbeosztása, A csoport: Larvik (norvég), Krim Ljubljana (szlovén), Rosztov Don (orosz), Nagybánya (román), B csoport: FTC-RAIL CARGO HUNGARIA, Thüringer HC (német), Podravka Koprivnica (horvát), Fleury Loiret (francia),

C csoport: FC Midtjylland (dán), Vardar Szkopje (macedón), Hypo Niederösterreich (osztrák), GYŐRI AUDI ETO KC, D csoport: Buducnost Podgorica (montenegrói), Bukaresti VSK (román), IK Sävehof (svéd), Lublin (lengyel).

Játéknapok: október 16/18., 23/25., október 30.-november 1., november 6/8., 13/15., 20/22. Az első három helyezettek jutnak a középdöntőbe, amelyet január 8. és február 28. között rendeznek. A negyeddöntőket áprilisban játsszák. A négyes döntőnek Budapest ad otthont május 7-én és 8-án.