Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Női barlangászokat képeztek Pádison

Szeptember 16–24. között nemzetközi barlangászati kiképzőtábort szerveztek nők részére Pádison, a Romániai Barlangászati Egyesület és a lotaringiai LISPEL Barlangtani Liga közös szervezésében. A táboron összesen 19 hölgy vett részt Franciaországból, Szerbiából, Ausztráliából és Romániából.

Fotó: SpeleoFeminin

Fotó: SpeleoFeminin

A résztvevők kezdő és haladó szinteken sajátíthattak el új ismereteket. A kezdők számára a 2-es és 3-as nehézségi besorolású barlangokba való csoportos leereszkedést, a haladók számára a hasonló barlangok felszerelésének módszereit tanították meg, és a képzés során megszerzett oklevelek is ezt a tudást igazolják.

Fotó: SpeleoFeminin

Fotó: SpeleoFeminin

A képzés a pádisi barlangban, illetve a tanulófalon, valamint a Ponor-réten, a Csodavárban, az Iker- és a Porcika-zsomboly környékén zajlott.

A rendezvényt a Francia-Román Barlangászati Egyesület, a Romániai Barlangászati Iskola, a Franciaországi Barlangászati Iskola, valamint az Európai-, a Romániai-, a Franciaországi- és Szerbiai Barlangászati Szövetségek támogatták.

Sz. G. T.