Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Nincsenek Bihar megyeiek a német buszbaleset áldozatai között

Értesüléseink szerint nincs Bihar megyei illetőségű személy azok között a román állampolgárok között, akik abban az autóbuszban tartózkodtak, mely szerdán délután felborult Németországban. Több személy megsebesült, hat személy állapota válságos.

nincsenek

Az autóbusz Dortmundtól északra, a B65-ös jelzésű országúton, Osnabrück környékén szenvedett balesetet. A bajt az eddigi vizsgálatok szerint a fék meghibásodása okozhatta. Az autóbusz romániai nőket szállított mezőgazdasági idénymunkára. A baleset helyszínére több mentőautó és mentőhelikopter szállt ki, a sérülteket sikerült kórházba szállítani. A berlini román nagykövetség munkatársai figyelemmel kísérik a Bohmte-Leckermühle szakaszon a balesetet szenvedett román állampolgárok sorsát – írja a külügyminisztérium egy tegnap kiadott közleményében. „ A külügy állandó kapcsolatot tart a helyi hatóságokkal” – olvasható a dokumentumban. A külügyminisztérium közleménye szerint a balesetet szenvedett autóbusz 49 utasa közül 40-en román állampolgárok voltak. A Németországban bajba jutott román állampolgárok Románia berlini nagykövetségétől kérhetnek konzuli segítséget a következő telefonszámokon: + 49 30 21239555, +49 30 21239514, +49 30 21239516. Tegnap délután érkezett a hír, hogy a sérültek közül nyolc román állampolgár már elhagyhatta a kórházat.

(szőke)