Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Nincs megoldás a mozaik-vitában

Sokan, főleg a Fekete Sas-passzázs részében levő vendéglők tulajdonosai lélegezhetnek fel, mivel egyelőre úgy néz ki, ebben az évben mégsem zárják le ismét az átjárót, hogy feltörjék, és újra rakják azt a mozaik burkolatot, melyet tavaly minőségi okokra hivatkozva nem vett át a város.

Több mint egy éve húzódik a vita a váradi önkormányzat és a munkálatokat felvállaló Marconst cég között. A palota átjáró mozaikburkolatát ugyanis a Mircea Mălan alpolgármester vezette csapat nem találta megfelelőnek, minekutána a szerződés értelmében (hosszas vita után) felszólították a céget, hogy rakja újra a burkolatot. Mălan pár hete még azon a véleményen volt, hogy még ebben az évben újból építőteleppé kell változtatni az átjárót, s az önkormányzat elképzeléseinek megfelelően kell helyrepofozni a nemrég lerakott mozaikot. Ez a bejelentés hetekig borzolta az átjáróban levő kávézók, gyorsétkezdék tulajdonosainak az idegeit, ugyanis már az első lezáráskor jelentős veszteségük volt a vendégek hiánya miatt.

nincs megoldas

Mălan pár napja azonban már azt nyilatkozta, egyelőre nem kerül sor a passzázs lezárására, ám mivel a kivitelező Marconst céggel sehogy sem sikerült zöldágra vergődjenek, felbontják azzal a szerződést. Hogy sor kerül e kártérítés fizetésre, ezt Mălan nem árulta el, csak annyit, hogy más forrásokból is kell még pénzt keríteniük ahhoz, hogy a palota mozaikpadozata végre olyan legyen, amilyenre tervezték.

llítólag egy olasz céggel tárgyalnak az új mozaikberakás elkészítéséről. A prózai valóság azonban az, hogy az egymásnak ellentmondó alpolgármesteri nyilatkozatokból nem derült ki eddig az sem, ha nem vették át a padozatot, miért nem léptek fel erélyesebben ennek kijavíttatásáért, s kötelezték valóban kártérítésre a kivitelezőt, ha az nem tett eleget a minőségi elvárásnak?

A forgalmas helyen amúgy sokan járnak-kelnek a nem megfelelőnek ítélt padozaton, ami úgy tűnik, így is használatba lett véve, ha a város bakafántoskodott is emiatt.

Sz. M.