Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Nincs influenzajárvány

A Bihar Megyei Közegészségügyi Igazgatóság (DSP) közleménye szerint Bihar megye lakosságának körében a 2015/2016-os téli időszakban ezidáig nem történt influenzás megbetegedés. Az elmúlt másfél hétben ugyanakkor 2 013 légúti megbetegedést jegyeztek, amely kevesebb, mint az előző heti adat (3 097), ugyanakkor nagyobb az előző évi szezon (2014/2015) számadataihoz viszonyítva (1935). A 2 013 betegből 50-et szállítottak kórházba, valamint 701 tüdőgyulladást jegyeztek be (87-en igényeltek kórházi ellátást).

nincs

Képünk illusztráció

A légúti fertőzések kialakulásának megakadályozása végett nagyon fontos a kiegyensúlyozott táplálkozás, minél több gyümölcs és zöldség fogyasztása, a hidegben való tartózkodás idejének csökkentése, a hidegnek megfelelő meleg öltözködés, a fizikai és intellektuális kimerültség elkerülése, a nyugodt éjszakai pihenés, a dohányzás és az alkoholfogyasztás elhagyása, a gyakori és alapos kézmosás, eldobható zsebkendők használata tüsszentéskor, valamint a zsúfolt helyektől való távolmaradás.

A hideg idő negatív hatásainak leküzdésére ajánlatos hosszabb időre bevásárolni élelmiszerekből és gyógyszerekből, és nagyon fontos, hogy kéznél legyen egy működőképes telefon sürgősség esetén. A lakások hálószobáiban legkevesebb 19 fok hőmérséklet az optimális, és nagyon fontos a fej alapos bebugyolálása (a testhőmérsékletünk 30%-át ezen a testrészen át veszítjük), valamint a réteges öltözködés. Továbbá óvatosan közlekedjünk, ne siessünk, és lehetőleg ne vállalkozzunk nagyobb távolságok megtételére még gépjárművel sem.