Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Nincs hátraléka a Bihar Megyei Tanácsnak

Valamivel több, mint 264 millió lej értékű uniós projektet zár le a Bihar Megyei Tanács, mondta tegnap Cornel Popa tanácselnök, aki hozzátette: bankhiteleket ugyan kellett felvenniük, hogy biztosítsák a projektek gyakorlatba ültetéséhez szükséges pénzt, ennek köszönhetően azonban nem csúsztak ki a határidőből, így a megyei tanács költségvetéséből jövőre nem kell elmaradásokat kifizetniük.

Cornel Popa a projektekről beszélt

Cornel Popa a projektekről beszélt

Egyebek mellett 99 millió lejes beruházással elkészült a váradi repülőtér, a megyei hulladékgazdálkodási rendszer kialakításának első szakaszára 71,6 millió lejt költöttek. 2016-os, II. szakaszára 111,9 millió lejt szánnak. A közlemúltban adták át a Margitta–Tasnád (Szatmár megye) utat, ez 61,9 millió lejbe került, és a Reggel Újság is beszámolt annak az 1,3 millió lejes projektnek a záró konferenciájáról, melynek keretében a Körösvidéki Múzeum kezelésében lévő Natura 2000-es természetvédelmi területek, köztük a püspökfürdői hévízi tündérrózsás tó menedzsmenterve is elkészült.

A hegyimentő szolgálat svájci támogatással hozhat létre egy kiképzőközpontot 2016 szeptember 30-áig, a program keretében megvásárolt egyik speciális, szántalpassá alakítható járművet megmutatták a sajtótájékoztató után, ezt jövő héttől már használatba vehetik Vertopon. A jármű 120 ezer lejbe került, a projekt összértéke 1,2 millió lej.

Jövő héten már Vertopon szolgál a jármű

Jövő héten már Vertopon szolgál a jármű

Ami a repülőteret illeti, Cornel Popa elmondta, hogy várhatóan április közepétől négy külföldi repülőjárat indulhat el a Nagyváradról, azonban sem az ezeket üzemeltető légitársaság nevét, sem a célállomásokat nem árulták el, mivel még folynak a tárgyalások. Január 20-a körül a Ryanair, a Wizzair, a Bluair és az Air Bucharest képviselőit várják Nagyváradra, hogy tárgyaljanak velük a légijáratok indításáról. A tanácselnök azt is elmondta, mind a versenytanács, mind az unió illetékes szerve jóváhagyta a járatokat indító légitársaságoknak adható kedvezményeket.

Fried Noémi Lujza