Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Nincs erőszakos elbocsátás

Mint arról beszámoltunk, csütörtökön tüntettek a Nagyváradi Helyi Közszállítási Vállalat (OTL) Transloc szakszervezetének tagjai, akik többek között elbocsátásoktól tartanak, illetve nehezményezték, hogy a vállalat nem emelte a vásárlási és ajándékjegyek értékét.

nincs eroszakos

A szakszervezet képviselőinek panaszairól tegnap megkérdeztük Csuzi Istvánt, az OTL vezérigazgatóját, aki szerint elsősorban nem sztrájk volt csütörtökön, mivel nem történt munkabeszüntetés, hanem a szakszervezeti vezetők próbáltak hangot adni elégedetlenségüknek. Való igaz, hogy hétszázról hatszáz alá csökkent az alkalmazottak száma, mivel például a digitalizálás miatt a kisegítő személyzetből volt leépítés, de jelenleg is mintegy 120–160 buszsofőr és 110 villamosvezető dolgozik az OTL-nél, mondta a vezérigazgató. Az ő fizetésük ráadásul az elmúlt nyolc évben több mint duplájára nőtt, tette hozzá. Ami az elbocsátásokat illeti, erőszakos létszámcsökkentés eddig sem volt, és ezután sem lesz, szögezte le Csuzi István.

A természetes létszámcsökkenés, például a nyugdíjba menetel más dolog, idén várhatóan öt és húsz között lesz azok száma, akik a természetes létszámcsökkenés miatt távoznak a vállalattól.

Fried Noémi Lujza