Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Nincs árvízveszély a megyében

Noha napok óta sárga kód érvényes Bihar megyére is, tájainkat jelenleg nem veszélyezteti árvíz, tudtuk meg tegnap Pásztor Sándortól, a Körösök Vízügyi Igazgatóságának egyik vezetőjétől, aki nemrég mondott le vízügyi államtitkári posztjáról és tért vissza Nagyváradra.

nincs arvizveszely

Az elmúlt hetek szeszélyes, csapadékos időjárása miatt egész Európában több helyen öntöttek ki a folyóvizek, így Órománia egy részén is árvízvédelmi készültség van. Szerencsére Bihar megyében pillanatnyilag sehol nincs árvízveszély, se a folyók, se a patakok nem léptek ki medrükből. A vízügyi szakemberek folyamatosan terepeznek a megye területén, ellenőrzik a vízszintet, a tároló medencék és gátak állapotát s felügyelik, hogy az önkormányzatok betartsák az árvízvédelmi, megelőző szabályokat, így például a vízelvezető árkok és patakmedrek folyamatos tisztántartását. A meteorológiai előrejelzések szerint ma, azaz kedden Bihar megyében a legtöbb helyen eláll az eső, és az előrejelzések szerint a közeljövőben nem is kell nagyobb mennyiségű csapadékra számítani. Pásztor elmondta, a megye területén levő víztároló-medencék és védőgátak kivétel nélkül jó állapotban vannak, ezért egy esetleges csapadékos időjárás beköszönte sem jelenthet árvízveszélyt Biharban.

Sz. M.