Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Névsor szerint osztják az élelmiszersegélyt

Mint a héten a Reggeli Újságban hírt adtunk róla, a Nagyváradi Szociális és Közösségi Ügyek Hivatala (ASCO) tegnaptól elkezdte kiosztani a szociálisan hátrányos helyzetű váradi lakosoknak – kisjövedelmű nyugdíjasoknak és dolgozóknak, munkanélkülieknek, fogyatékkal élőknek – az európai uniós támogatásból származó tartós alapélelmiszereket, mint például lisztet, cukrot, olajat, különféle konzerveket stb.

nevsor 2

Mindenki sorra kerül

Tegnap a helyszínen, a Vámház (ma Sucevei) utca 32-34. szám alatt található raktárnál nem volt nagy tolongás, mivel az idén az ASCO bevezette azt, hogy kategóriánként és névsor szerint adják át a jogosultaknak a segélyt. Először a kisjövedelműek, majd október 7–22. között a fogyatékkal élők, október 23. és november 4. között a 400 lejnél kisebb nyugdíjjal rendelkezők, végül a munkanélküliek vehetik fel a 37,5 kilogrammnyi pakkot. Dan Cheregi, az ASCO osztályvezetője hangsúlyozta, jelenleg a húskonzerv kivételével semmiből sincs hiány, akik pedig betegségük miatt nem tudják a helyszínen átvenni az élelmiszersegélyt, azoknak kérésre hazaszállítják azt. Az érintettek a 0359/465-434-es telefonszámon jelezhetik igényeiket, illetve ugyanezen a számon érdeklődhetnek arról, hogy névsor és kategória szerint mikor kerülnek sorra.

nevsor 1

Dan Cheregi a raktár ajtajára kifüggesztett előjegyzést ismerteti

Egyébként az élelmiszersegély tegnaptól legkésőbb jövő év március 15-éig átvehető hétköznap 8 és 15.30 óra között. Cheregi arra is felhívta a figyelmet, hogy mindenki csak egyszeri támogatásban részesülhet, még akkor is, ha egynél több kategóriában (például fogyatékosként és kisjövedelmű nyugdíjasként) szerepel az ASCO nyilvántartásában.

Sükösd T. Krisztina