Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Nevetéstől volt hangos a nagyváradi vár

Megtelt a nézőtér fiatalokkal és idősekkel egyaránt vasárnap este a nagyváradi vár nyári színházában, ugyanis igen sokan voltak kíváncsiak a Mandala Dalszínház Ray Cooney Csitt-chat klikk-bumm (Páratlan páros 2.) című vígjátékára.

A Mandala Nyár ’13 elnevezésű rendezvénysorozat vasárnapi, kétrészes, rekeszizmokat nem kímélő előadásán felhőtlenül szórakozott a közönség. Még az sem volt zavaró, hogy a helyzetkomikumokra épülő vígjátékban néha a színészek is elnevették magukat. A történet szerint a boldog bigámiában élő John Smith (Kovács Attila) kettős élete 15 éve kifogástalan, és taxisofőrként ingázik szerető feleségei és kamasz gyermekei (fia és lánya) között. Az idilli állapotnak a gyerekek internetes ismeretsége vet véget, akik lelkesen fedezik fel, hogy mindkettőjük apját John Smith-nek hívják, akinek „véletlenül” ugyanaz a foglalkozása és a kora. A bonyodalom a családfő azonnali intézkedésével kezdődik, ugyanis meg akarja akadályozni a féltestvérek találkozását és az életének a széthullását. Ebben a barátja, Stanley igyekszik segíteni, aki bár nem túl ügyes hazudozó, de derekasan menti a menthetőt. A végkifejletben a csattanó az, amikor a két feleség találkozik, és kiderül, ők már a kezdetektől tisztában voltak azzal, hogy közös férjük van, sőt, az immár áldozattá váló Smith-nek azzal is szembesülnie kell, hogy a lányának Stanley az apja. De hát minden rosszban van valami jó, ugyanis a fiatalokat nem kell egymástól eltiltaniuk, Smith pedig továbbra is élvezheti, hogy két csinos nő férje maradhat.

A közönség vastapssal jutalmazta a nyíregyházi csapat éjfélbe nyúló előadását.

Sükösd T. Krisztina