Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Néptánctalálkozó volt Micskén

Tizenötödik alkalommal szervezték meg vasárnap a Partiumi Néptánctalálkozót Micskén. Az iskola udvarán felállított színpadról elsőként Hodgyai Edit főszervező köszöntötte a tűző nap elől az árnyékba húzódott közönséget. Kiemelte a találkozó fontosságát, szerinte ezek az alkalmak megfelelő táptalajt biztosítanak a néptánc és a népi kultúra ápolására és továbbadására, továbbá visszaigazolást jelentenek a részvevőknek arról, hogy „sokan vagyunk, akik büszkén öltjük magunkra a népviseletet és egyre többen vagyunk, akik odaadással sajátítjuk el felmenőink tánclépéseit”. Cseke Attila szenátor, az RMDSZ Bihar megyei szervezetének elnöke méltatta a szervezők munkáját és dicséretesnek nevezte a néptánccsoportok és azok tagjainak tevékenységét. Kosztandi Mihály micskei polgármester kultúránk sokszínűségét és nemzeti identitásunk fontosságát emelte ki beszédében.

neptanc

A XV. Partiumi Néptánctalálkozón összesen 18 csoport vett részt szerte Bihar megyéből, illetve a határon túlról, Magyarországról is érkeztek fellépő csoportok. Közel 400 táncos lépett fel a kora délutántól estig tartó programon.

(B. B.)