Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Néptánc Gála és műzene koncert

Augusztus 20-án, vasárnap a nagyváradi Rhédey-kert ad otthont a Nyitott Ablak Európára ünnepség keretén belül megrendezett Néptánc Gálának és műzene koncertnek. A 15 órakor kezdődő népi műsorokban közreműködnek: a Görböc Néptáncegyüttes, a Zajgó Néptánccsoport, a Gilice Néptánccsoport, a Mezőtelegdi Pacsirták Néptáncegyüttes, a Gyöngyvetők Néptánccsoport, a Bodzavirág Néptánccsoport, a Galagonya Néptáncegyüttes, a Szentjánosbogarak Néptánccsoport, a Toldi Néptánccsoport, a Százszorszép Néptánccsoport, a Vadvirág Népdalkör, a Szömörce Néptánccsoport, a Bábota Néptánccsoport és a Görböc népi zenekar.

neptanc

20 órától a Codex régizene együttes műsorát lehet megtekinteni, amely korabeli hangszertípusokon, korhű előadásmódban XV–XIX. századi magyar (elsősorban erdélyi), valamint európai műzenét ad elő. Repertoárjukban Reilich, Sartorius, Honterus, Kájoni kódex, Balassi dalok, Pálóczi dalok, Szentgyörgyi kézirat, Martonffy István kézirata, Rózsavölgyi, Tormássy, Bihari, Bartók művek, valamint további európai műzenék szerepelnek. Szeretettel várnak mindenkit!