Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Nemzetközi vizeken remekelt Huszár Ingrid

Remekül teljesített a Târgoviştén megtartott Közép-Európa Kupán a váradi Körös SK úszója, Húszár Ingrid (edzői: Cristina Madău, Georgeta Schier), aki két aranyérmet szerzett a hat ország sportolóit felvonultató ifjúsági seregszemlén.

Huszár Ingrid Ionel Bungău és Cristina Madău társaságában

Huszár Ingrid Ionel Bungău és Cristina Madău társaságában

Ingrid sikere volt az első olyan eredmény, amelyet az 1989-es forradalom után Körös SK úszó ért el az Európai-úszószövetség (LEN) által hivatalosan jegyzett megmérettetésen. A Körös SK úszója a mellúszás 100 és 200 m-es döntőjét nyerte meg, vegyesen pedig hetedikként ért célba. A 4×100 m-es női váltó tagjaként hajszállal maradt le a dobogóról a román, magyar, szlovák, szerb, macedón és lengyel úszókat felvonultató kupán. Tavaly Kassán tartották meg az erőfelmérőt, akkor két negyedik helyet szerzett a váradi úszó. „Ingrid remek évet zárt. A különböző honi és nemzetközi versenyeken több mint húsz érmet szerzett, emellett öt ifjúsági országos csúcsot is elért. Úgy vélem, a nemcsak a váradi, hanem a román úszás egyik reménysége lehet” – méltatta a fiatal tehetséget Ionel Bungău, a Körös SK igazgatója.