Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Nemzetközi versenyeken a Farkasok

Szeptemberben kilencedik alkalommal rendezték meg a World Traditional Archery Festival elnevezésű hagyományos íjász világbajnokságot Dél-Koreában szeptember 18. és 22. között Cheongju város sportkomplexumában.

A Pusztai Farkasok Ordas Nemzetségének sikerült képviseltetnie magát és Romániát, azon belül Erdélyt és Nagyváradot ezen a világszintű eseményen, immár harmadik alkalommal. A versenyen amerikai, magyar, török, japán, kínai, mongol és koreai célokra kellett lőni, amelyek 10 métertől 90 méterig voltak kihelyezve. Ezen kívül 120 méteres távcéllövő és 50 font alatti íjak kategóriájában távlövő versenyt is rendeztek.

Balog János Koreában

Balog János Koreában

Október elején Görögországban, Patra városa mellett szervezték meg a 6. Total Field Game elnevezésű nemzetközi íjászversenyt, amelyen ugyancsak részt vettünk. A versenyt egy festői szépségű kis hegyvidéki falu mellett tartották, melyen hét ország mintegy száz íjásza vett részt. A versenycélok egy kb. 3 km gyaloglással bejárható területen lettek kihelyezve, igen érdekes és izgalmas célokat nyújtva a versenyzőknek. Volt, amikor szakadékba kellett lőni, máskor hegyre felfele vagy lefele, máskor barlang bejáratánál.

A verseny után a helyi közösség táncosai szórakoztatták görög táncaikkal a résztvevőket. Fenőtt női kategóriában a negyedik, felnőtt férfi kategóriában a tizedik helyet szereztük meg.

Balog János, Pusztai Farkasok Ordas Nemzetség