Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Német ellenfelet kapott a váradi vízilabdacsapat

Tegnap délelőtt kisorsolták a férfi vízilabda Bajnokok Ligája play-off körének párosítását. A Nagyváradi VSK-Digi ellenfele a német Waspo Hannover lesz, a tét a főtáblára kerülés.

Kézzel fogható közelségbe került a BL a váradiak számára

Kézzel fogható közelségbe került a BL a váradiak számára

 A váradiak idegenben kezdik a párharcot, október 26-án, majd November 9-én, hazai medencében vívhatják ki a BL-csoportkörbe kerülést. A Waspo ezüstéremmel zárta a német bajnokság legutóbbi idényét a Berlini Spandau mögött. A VSK-Digi ugyancsak második lett a román Szuperligában a Bukaresti Steaua mögött.

A hannoveriek a BL-selejtező második körében kacsolódtak be a küzdelembe, s meg is nyerték csoportjukat, amelyből a montenegrói Jadran Hercegnovi, a szintén német Duisburg és a görög Vuliagmeni kapott még helyet.

„Nem panaszkodhatunk a sorsolásra, hiszen a német csapat valamelyest elfogadhatóbb mint az olasz Brescia vagy Verona, viszont nem szabad leírni ellenfeleket, hiszen megnyerte csoportját, ráadásul a papíron esélyesebb montenegrói Jadran maga mögé utasította. Ezen a szinten már nincs könnyű ellenfél, s sokat nyom a latban egy-egy csapat pillanatnyi formája. A BL-be kerülés a célunk, s mindent meg is teszünk ezért. Bizakodva várjuk a párharcot” – értékelte a sorsolást Negrean Tibor a VSK-Digi gólfelelőse, aki 10 találattal zárta a hétvégi rijekai tornát, amelyen második helyen zárt csapata a házigazda Primorje mögött.

Negrean Tibor a VSK-Digi gólfelelőse

Negrean Tibor a VSK-Digi gólfelelőse

A rájátszás további párharcai: Brescia (olasz)–Jadran Hercegnovi (montenegrói), Primorje Rijeka (horvát) – ZF Eger (magyar), OSC Óbuda (magyar) – SM Verona (olasz). A győztesek a Bajnokok Ligájában, a vesztesek pedig a második számú európai küzdelemben az Eurocupban folytatják.