Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Nem tetszik nekik a parlamenti vakáció ötlete

Valeriu Boeriu és Cristian Bodea nemzeti liberális (PNL) szenátorok tegnapi sajtótájékoztatójukon élesen bírálták a Szociáldemokrata Párt (PSD) frakcióvezetőjének, Ilie Sîrbunak azon törekvését, hogy háromhetes vakációra küldjék a szenátus és a képviselőház tagjait az EP választási kampány idejére.

nem tetszik

Valeriu Boeriu és Cristian Bodea döngetnék a parlament kapuit, hogy dolgozhassanak

A terv szerint a szenátorok jövő hétfőn és kedden dolgoznának utoljára a kényszerű szabadság előtt, amelyből azután már csak az EP-választások után térnének vissza. A képviselőház tagjai szintén három hétig vakációznának, szabadságukat azonban nem egyhuzamban töltenék le, hanem lenne egy beékelt munkahetük.

A PNL politikusai szerint ennek az ötletnek nem más a célja, minthogy elhallgattassa az ellenzéket a kampány idejére és korlátozza szereplési lehetőségüket az országos médiában – amely véleményük szerint kormánykézen van és szabotálja a nemzeti liberálisokat.

A tervezetről jövő héten döntenek véglegesen és a PNL-s szenátorok kijelentették, hogy megszavazása esetén egyfajta „antisztrájkba” kezdenek, és tüntetőleg mindhárom hét hétfőjén a parlament kapuit döngetik majd, hogy dolgozhassanak.

Sz. G. T.